6 kwietnia 2016

Amerykańskie naleśniki


Amerykańskie naleśniki to miła odmiana od naszych tradycyjnych. Są one w wiele grubsze, ale równie smaczne. Dziś pokarzę wam przepis, z którego je robiłam. 


Składniki:
250 g mąki 
1 łyżka proszku do pieczenia
1 łyżka cukru
szczypta soli
2 duże jajka
30 g rozpuszczonego, chłodnego masła
300 ml mleka
coś do smażenia

Wykonanie: 
Wszystkie składniki razem zmiksować. 
Odczekać 10 min. (Ciasto także potrzebuje odpoczynku). 
Na mojej patelni można smażyć bez tłuszczu, więc tak właśnie to robię.
Wylej chochelkę ciasta na środek patelni. Samo rozpłynie się wystarczająco. 
Gdy na wierzchu pojawią się bąbelki - odwróć i smaż chwilę. 
Jedz jak lubisz!

Smacznego!





2 komentarze:

  1. Nie rozumiem szału na te naleśniki. Niby wyglądają bardzo ładnie, nawet można powiedzieć, że instagramowo, ale smakują koszmarnie. Chyba tylko grzybów nie lubię bardziej, ble.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zależy jak się je robi. Mi smakują bardzo i prawie tak samo jak nasze polskie :)

      Usuń